​​Tlf.: 32 50 79 50

Low Level Laser Terapi (soft Laser)

​Vi kan nu tilbyde vore patienter en række behandlinger med Low Level Laser.

Low Level Laser kan anvendes til smerte- behandling af en lang række tilstande.
Eksempelvis kan laserlys være effektiv til:

  • Sår i mundhulen generelt
  • Forkølelsessår og blister
  • Efterbehandling af operationssår i forbindelse med kirurgi (Hævelser, smerter og ømhed efter indgreb mindskes væsentligt og ophelingen fremskyndes. Desuden mindskes risikoen for komplikationer efter indgreb.)
  • Tandkødsbetændelse
  • Overfølsomme tandhalse
  • Kæbeledssmerter
  • og en række andre lidelser inden for tandlægers arbejdsområde.

Hvad er så Laserlys?

Alle former for lys er elektromagnetiske bølger i forskellige bølgelængder. Det er bølgelængden, der afgør lysets farve.
Laserlys er en form for "kunstig " lys, hvor alle lysbølger er ens. (dvs. af samme bølgelængde og i fase)


Laserlys har samtidigt den egenskab at det ikke spredes som en almindelig lyskilde. Derfor er energitætheden i laserlys meget højere end andre former for lys. Det er denne egenskab, der bevirker, at lyskilden kan trænge gennem
huden / slimhinder og påvirke vævscellerne.


Laser er en forkortelse af Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.


Laser har været benyttet inden for medicinen i mere end 30 år. Det er dog først inden for de senere år at udviklingen af Low Level Laser Terapi, LLLT, har gjort det muligt at udnytte laserlys i behandlingen af smertefremkaldende lidelser i tænder, mund og ansigt.
Betegnelsen Low Level Laser afslører, at der er tale om lys af langt svagere styrke end f.eks.kirurgiske lasere.
Laserlys påvirker den enkle celle i organismen. Den tilførte energimængde påvirker cellerne ved såkaldte fotokemiske processer, idet energien stimulerer cellernes kemiske reaktioner.

Hvordan virker laserlys?

En stimulerende effekt:
Laserlysets energi stimulerer cellerne til at udføre et større arbejde, hvorved bla. cellernes egen evne til sårheling fremmes.
Påvirkning af de hvide blodlegemer:
De hvide blodlegemer er de celler der bekæmper betændelsestilstande og skader på organismen. Normalt findes der ca. 700.000 hvide blodlegemer pr. mm³, men dette tal kan forøges ganske betydeligt ved infektioner. Dette tager dog noget tid for kroppen at producerer disse celler. Laserlys påvirker de hvide blodlegemers funktion her og nu. I praksis betyder det at laserbehandling vil mindske hævelse, ødem(væskeansamling), varme, rødme, ømhed, smerter ect.

Kan laserbehandlingen mærkes?

Selve behandlingen er fuldstændig smertefri.
Derimod vil behandlingens stimulerende effekt i visse tilfælde fremkalde en kortvarig fornemmelse af "uro" i det behandlede område, hvilket alene er et udtryk for en positiv reaktion.
Low Level Laser Terapi behandlinger forårsager ingen varmeudvikling.
De fleste tilstande bedres under eller umiddelbart efter behandlingen. Ved "kroniske" tilstande må der dog påregnes flere behandlinger før reaktionen indtræder.

Bivirkninger ved laserbehandling?

NEJ! Der er overhovedet ingen bivirkninger forbundet med laserbehandling. Laserlys påvirker ikke celler der ikke fejler noget.

Hvad kan laserlys så ikke hjælpe på?

Laserlys er ikke et vidundermiddel mod alle sygdomme eller tilstande og kan derfor heller ikke bruges til alle former for behandling. En fremskreden parodentose kan eksempelvis ikke helbredes med laserlys, men laserbehandlingen kan hjælpe tandkødet og knoglen til at hele bedre efter en operation.


Rodspidsbetændelser kan heller ikke helbredes med laserbehandlinger da der jo her tit er tale om en død nerve i tanden og laser kan ikke få den levende igen. Her er den rigtige behandling en rodbehandling. Laserlys kan dog mindske evt. smerte, trykken eller varmefornemmelse.


Det er kun tandlæger, læger og specielt uddannet personale ved disse, der må give laserbehandlinger i Danmark. Årsagen til dette er at laserlys brugt forkert, kan give især behandleren varige skader, som eksempel nedsat syn, hvis man kigger direkte ind i laserstrålen. Laserapparatet her på klinikken er derfor forsynet med en dobbelt sikring,så utilsigtet aktivering af laserlyset ikke kan finde sted og apparatet låses inde ved
arbejdstids ophør. Patienterne kan derfor ikke udsættes for lyspåvirkinger uden viden.
Jeg har været på Low Level Laser kursus ved Creative Medical Systems tilbage i jan. 1989, men var på daværende tidspunkt ansat tandlæge og der var ikke "mulighed" for at anskaffe
udstyret, idet ingen andre på denne klinik havde deltaget.
Prisen var sikkert også en medvirkende årsag!

Hvad koster laserbehandlinger?

Da Low Level Laser er et højteknologisk udstyr koster apparatet op til 66.000 kr. i indkøb.


De få tandlæger i Danmark, der har investeret i dette apparatur har efter de hidtidige erfaringer med odontologisk laserbehandlinger fundet frem til følgende vejl. priser.


Mulighed 1: Små behandlinger (5-10 min.):
1. Gang : 170 - 200 kr.
fgl. Behandlinger :120 - 150 kr.
Store behandlinger (10-20 min.)
1. Gang : 270 - 300 kr.
Fgl. Behandlinger : 220 - 250 kr.
Mulighed 2:
15-25 kr. pr. minut behandlingen varer

Priser på Kastrup Tandklinik

Her på klinikken tilbydes laserbehandlinger generelt til priser mellem 68 kr. og til 350 kr. pr. gang og i forbindelse med eksempelvis kirurgiske indgreb, hvor patienten kan have gavn af laserbehandling, giver vi som regel den uden beregning eller til en speciel pris, da vi ønsker at tilbyde vore patienter den optimale behandlingsforløb

Åbningstider

​Mandag: 09:00 - 17:00

Tirs., ons & fredag: 09:00 - 15:00

Torsdag: 10:00 - 17:30

Medbring venligst sygesikrings-bevis ved 1. behandling.

Adresse

Amagerlandevej 2, 1tv

2770 Kastrup

​Tlf.: 32 50 79 50

mellem 9-14, torsdag 10-14

Mail: mail snabel A kastruptandklinik.dk

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke