​​Tlf.: 32 50 79 50

Behagelige rodbehandlinger?

Sig rodbehandling til en patient og man vil i langt de fleste tilfælde se et skræk udtryk i ansigtet. I "gamle" dage var rodbehandlinger altid forbundet med smerte, ubehagelige lyde, talrige besøg og en ikke ubetydelig riciko for at behandlingen mislykkedes alligevel som følge af knækkede file, manglende udrensning ect. Som tandlæge sad man med håndholdte file og raspede døde (og levende) nerver ud og man målte rodens længde med rtg-billeder.


For få år siden begyndte man så at bruge roterende/vrikkende file i vore boremaskiner og pludselig kunne man som tandlæge se hvad man lavede i munden på patienterne. Man gik også mere over til at måle rodens længde elektronisk da det viste sig at det var mere præcis. Samtidig sparede man patienterne for en røntgen stråling.


Vi gik allerede fra klinikstarten i gang med brug af roterende file (K3 files) men vi syntes det stadigvæk var lidt besværligt med at skulle måle , rense, måle igen, rens ...., så da vi kom i kontakt med en japansk fabrikant, der fremstillede en kombineret boremaskine og måleinstrument, der samtidigt med at file i rodkanalerne, målte længde uden at man skal tage den ud af munden og at maskinen havde omdrejning- og torch-kontrol samt autostart, så man nedsatte ricikoen for filfraktur, måtte vi erhverve en sådan.


I starten kunne vi (jeg) ikke få den til at virke, så jeg sendte den retur, men det viste sig at det var en fejl 45 (computerbrugere ved hvad vi taler om,- nemlig personen der sidder 45 cm bag skærmen).


Vi har nu brugt den de sidste par måneder og allerede nu har det vist sig at være en succes. Vore rodbehandlinger er nu rodfylde helt til rodspidsen, også i kanaler der ikke er lige, patienterne mærkere mindre ubehag, da man ikke kommer "udenfor" rodspidsen og vi har endnu ikke oplevet at file er knækket.


Svar på spørgsmålet i starten; kan man sige behagelige rodbehandlinger,- nej dog ikke endnu, men det er blevet betydeligere mindre ubehagligt end før, lidt hurtigere og en del mere sikkert rent prognosemæssigt.

Åbningstider

​Mandag: 09:00 - 17:00

Tirs., ons & fredag: 09:00 - 15:00

Torsdag: 10:00 - 17:30

Medbring venligst sygesikrings-bevis ved 1. behandling.

Adresse

Amagerlandevej 2, 1tv

2770 Kastrup

​Tlf.: 32 50 79 50

mellem 9-15, torsdag 10-15

Mail: mail snabel A kastruptandklinik.dk

Kastrup Tandklinik ApS
Amagerlandevej 2, 1tv
2770 Kastrup